STARENJE


Eh samo na pomisao da treba ostariti dođe mi da vrisnem iz sveg promuklog glasa ono što ne treba da opsujem onako fest što kažu..I tatu i mamu, strinu, ujnu i onog tetka što nisam volo nikad ?! Da sad kad mi je najlepše treba misliti o nekakvoj penziji, plaćati neko osiguranje triest godina i da vam na kašikicu daju ono što ste pošteno radili i zaradili..E neću da budem star i deda još je rano za to treba da uradim još što god, oću da kad ustanem onako kad mi se..Odem tamo gdi car ide peške malo, a ondak jedan zoračinčić na sabajle čisto da otvorim kapke i počnemo novi dan.

penzije-javni-privatni-sektor.jpg

E ondak treba popiti kafu i jednu, dve umivače, dobro fruštukovati uzeti kaput i pravac na put…Neki mi pričaju kako je lepo u penziji ustaneš kad oćeš, radiš šta oćeš uzmeš štapove i odeš na šlajz na pecanje..A imaš i ove druge s kim drugujem već neko vreme ko da smo vršnjaci na pijaci kažu- Meni je super pobegnem od babe uzmem koji dinar samo da nisam kući i dođem na ručak. Legnem na kauč i odrhkam sat dva ne bili pričao sa babom o novim receptima i šta je onaj reko na pinku..

penzija.jpg

Naslušao se šta su sve ljudi radili, gdi bili i koju penziju zaradili ko gastabajteri po Evropi tih sretnih godina pa sad uživaju u istoj.. A ja opet divanim e neću u penziju rano je pitate se zašto e sad ću da vam reknem ?!

  • Na pola sam puta, malko počeo da sedim i pričam nerazgovetno kad se nađem sa kumom.
  •  Ondak mogu još uvek radim po kući šta mi se kaže ?! Da prenesem, odnesem, dodam i prinesem..Napravim fruštuk, ručak i večeru, operem sudove a peglu neću u ruku da uzmem joššš-…
  • Odem do dućana, poradim po kući šta treba od sitnih poslova(bašte, jendeka i čišćenje šupa i cepanje drva..
  • Sa osmehom na licu očistim sneg po avliji i mine od kerova..
  • Javljam na mobilni i odgovaram na pitanje- Gdi si dosad i kad se vraćaš kući..A ja odgovoram- Evo me sad ću samo da završim nešto sa kumom u vezi kolaaa..
  • Izjutra treba da odradiš i odeš…

Imo bi ja još što god kasti vama što se spremate za dobrovoljnu penziju ne znate šta propuštate sve ono što ste negdi čuli ili videli, radili i živeli punim plućima..Vi kako oćete ali ja neću u penzijuuuu joššš…

Autor:Goran Popnovakov 2019