MISLI NAŠE


Misli naše su veze između java i sna, spojene tankom niti između realnosti i mašte koje nas uobličavaju i teraju napred ili nazad vagajući između dobrog i lošeg ?! Borba unutrašnjeg našeg bića sa surovom realnošću nas ponekad stavlja u poziciju nemog posmatrača svega što nas okružuje i nemogućnosti da reagujemo na pravi način. Nemamo prave odgovore na postavljena pitanja i događaje koje traže brzu akciju i odlučnost u datom momentu.

mentalno-zdravlje-1.jpg

Voleli mi i ne mi smo taoci naših misli o svemu što nas okružuje, sve naše tajne, želje i snovi su zaključani u našem umu sve do onog trenutka kada misao postane javna i izrečena u trenutku da li osobi od poverenja ili se podeli širem audotorijumu. Reakcija na izgovorenu reč može doneti mnoge komentare utičujući na javno mnenje o nekom ili nečim zavisi o čemu se radi da li je to neka politička poruka i obraćanje javnosti ili neki nebitni komentar na društvenim mrežama o članku u novinama i sl.

like-2734960_640.jpg

Misli naše treba ostanu samo naše ako se radi o ličnom životu i željama našim jer ne treba svako da čuje ono što nije za njegove uši jer uvek se pogrešno protumači vaše reči ili se jednostavno stvara zavisnost i ljubomoru o tome svemu. Najveća greška je bilo šta pričati nepoznatim ljudma koji jedva čekaju da iskoriste vašu slabost pa da vam zabiju nož u leđa samo zato što niste mogli da držite jezik za zubima. Naučite se ćutanju, jer kako kažu ćutanje je zlato ?!

razum.jpg

Misli naše treba da se kanališu ka dobroj knjizi, slici, dobroj melodiji i stvaranje nečeg lepog autora novih ideja i idejnog tvorca nekog pokreta u slikarstvu i umetnosti u celini možda nekog novog Mocarta, Da Vinčija ili Pikasa ?! A našu decu podsticati razvijanju svojih misli i kreativnosti da bi kao odrasli ljudi mogli biti cenjeni i poštovani u društvu stvarajući i ostavljajući u amanet sve ono što predstavlja moderan svet sa osvrtom na patrijahalno vaspitanje i narodnu tradiciju.

Autor:Goran Popnovakov 2019