PAPRIKA


Al ja volem papriku ljutu da koštam uz slaninu, kobaju il kulen ?! Volem je uz pasulj, gulaš, paprikaš, kupus i podvarak..Uz sarmu dve il tri, grašak, boraniju il kelj. Obožavam da mirišem i svaki put je liznem i srdim se sa komentarom- Otac je njegov al je ljuta ko da je neko prdio u nju, al šta ću kad je voleeem ?!

sausage-hungarian-red-paprika-specialities-sausages-dried-wooden-plate-newspaper-background-53477187.jpg

Kad se nađem kod kuma na zabijački kad jedemo bez leba čvarke, urke, džigernjače a posebno koštamo kožurice kad ih dobro opalimo brenerom a one kao prilog pored nas sa kupusom i naravno kojeg litra špricera pride..E sad nastaje problem kad se pravi kotlić negde pored vode uz neizbežne komarce što idu na nas ko popizdeli i čujemo se na znoj i ostale mio mirise posle uzbudljivog dana u lovu il pecanju ?!

blog_19_20140509114545_SkSXV.jpg

Tu se okupi ekipa stara iz bećarskih dana, kolege s posla i nabareni kumovi koji će se posvađati i napraviti bolji specijalitet samo njemu znana uz dodatak neizbežne ljute one male iz saksije dobivene onomad od mile tašte za rođeni dan..Proverom utvrđeno da ga tašta zdravo voleee ?!

img-paprika-600x314.jpg

Volem ja nju kad je dodam kao začin dal slatku il ljutu pa kad malo više preteram. Onda se nalipam vodurine ko neka kamila i naravno volem da jem kao pečenu sa sirom il pohovanu, punjenu sa mesom, rižom i što god drugim za slavu, Božić i Vakrs i opet morah zalivati iste…A na kraju svega ventilatori moraše raditi celu noć ne bili…Još nešto ja čuh za nju da je zdravo dobra za sve al najviše za one što se trljaju po usti ko da su neki crnci i ne daj Bože nešto drugo ?!

Autor:Goran Popnovakov 2019