JESENJE BOJE


Dođe jesen u našem gradu sa puno živopisnih boja prijatnih za oko, opalim lišćem oko drveća i klupa u obližnjem parkiću radoznalih šetača obasjanim suncem i lepim vremenom bez vetra sve je podsećalo na Miholjsko leto koje se produžilo.

2018092211225272090.jpg

Svi su nasmejani i radosni što se deca igraju među opalim liščem i kućnim ljubimcima koje su izveli u šetnju ne bili uhvatili poslednje trenutke lepog vremena dok ne počnu dosadne i hladne jesenje kiše. Nestvarne slike kao iz nekog filma fantazije sa hiljadu boja stvarale su odsjaji sunca sa prelepog Dunava koji se mogao pregaziti od obale do obale koje je neko tamo ovekovečio pritiskom na dugme fotoaparata.

dunav-danube-ekologija-ribolov-fishing-abr.jpg

Čamci Alasa polako se sklanjaju na obalu i spremaju za predstojeće hladne dane koje je na pomolu i vrše se poslednje pripreme zimnice i ogreva za zimu da se ne kuburi ako ne daj Bože zatreba. Nekom ova jesen donosi lepa sećanja iz detinjstva, nekom događaji sa ispraćaja u vojsku i pristankom sa sudbonosnom DA na svojem venčanju u krugu prijatelja i rodbine. Uz verne svirce koje su te događaje izneli na svojim instrumentima uz poznate melodije iz kraja i punim džepovima ispunile jesenji dan i suncem koje je zalazilo i noć koja se polako spuštala uz pun mesec koji se pojavio na nebu…

Autor:Goran Popnovakov 2019