KRAJ TRKE


Poslednje pripreme za trku su se završavale sa mogućim scenarijima u kladinicama širom trkališta jer su se vodile na više lokacija…Novinari i televizija sa posebnom pažnjom su izveštavali sa lica mesta komentarišući svakog ponaosob o njihovim sposobnostima i doskorašnjim uspesima u trkama.

Beogradski_hipodrom

Bio je i organizovan prevoz širim zemlje da neki gledaoci možda ne bi zalutali zbog gužvi u saobraćaju i koliko sam čuo tu nisu imali puno problema…Bilo je na par mesta malo zastoja ali su se brzo razišli sa putokazima koji su bili postavljani sa strane puta. Kladili se na poznata grla i stari i mladi, siromašni i bogati sa rukama u džepovima i sendvićima u ustima koji su navijali za njih.

najskuplji-konji-na-svetu

Već na startu trke i pucnjem iz pištolja izdvojila su se par grla koji su se držali do sredine staze, a onda u zadnjoj krivini poznato grlo je projurili kroz cilj ostavivši sve ostale učesnike trke u ogromnoj prašini iza njega. Sa ovacijama publike i pokličima dočekani sa lovorikama prva tri grla koji su stali na postolje ne bili dobili silne nagrade za postignuti uspeh.

images (11)

Mediji su sa pažnjom ispratili uzbudljivu trku sa postignutim istorijskim rekordnim vremenom staze i trke koja je sve ostavila bez daha…Odlaskom sa trkališta i držanjem za ruke posetioci su se sa osmehom na licu uputili svojim kućama zadovoljni što je i ova trka završena sa poznatim pobednikom u kojeg su svi verovali…

Autor:Goran Popnovakov 2020