BOLJA VREMENA


Decembar je stigao i naš grad je prepun svakojakog sveta koji se muva po tržnim centrima i štrapacira ulicama tražeći uvelika sniženja ne bili našli i pokupovali zaostale letnje maturske modele odeće i obuće, rođedanske poklone i pripreme za sumornu novu godinu i Božić sa ograničenjima naših stručnjaka..

Nova moda koja se slila u naše živote sa modnim detaljima koja karakteriše stav i nove stilove slobodnog izražavanja propuštena kroz filter društvenih mreža koje diktiraju ova čudna vremena..

Distanca između ljudi nikad nije bila manja ni bliža makar što je strah dopreo do svih sa komentarima- Sve je ovo velika prevara, sa parčetom tkanine skrivaju se pogledi i izrazi lica pa dobro dođe onima koji vam žele sve i vi njima takođe…

Čudna godina i čudni dani sa lutanjima bez velikih planova o budućnosti i željama svih hoće li se više završiti ova noćna mora ?! Okupljanja su se svela na najužu rodbinu na slavama i nadolazećoj novoj godini i Božiću a preostali prijatelji i poznanici sa kojima se sve manje čujemo i vidimo. Gde ostaju samo lepa sećanja na neka bolja vremena kad smo se sretali i družili i pričali neke lepše priče..

A najmlađima je zapravo najgore jer se više ne druže i ne igraju u svojim školama i na igralištima gde su imali svoja prva poznanstva i ljubavi sa svojim vršnjacima nego ostvaruju kontakte u virtualnim sredinama sa slušalicama na ušima bez pravog uvida kakav je zapravo stvarni svet ?! I nadamo se da će uskoro doći ta bolja vremena.

Autor:Goran Popnovakov 2020