POTPUNO SAM


Jutroske ustadoh na neku nogu pa ne mogu da se ničeg setim šta bi mogo i trebo danaske uraditi il otići ? Teglim se ja tako sigurno deset minuta i zevuckam onako sa nežnim rikanjem da mi se videle bar tri plombe, leva ruka na ustima a desna na zadnjici češkam je da prođe a nesnosni svrabeš umine ?! Pa mi sine kako bi trebo otići do dućana kupiti paklu cigara i unuče za poneti..

Stavih kaficu na šporet da se kuva onako natenane dok sam se oblačio i trknem do dućana u onim babinim kaljačama pa setih da nisam novce pono, pa brzo natrag..Utrčim u kuću i pogledam krajičkom oka voda još ne vri, zvoni mi telefon, a ono dobri moj šef spominje sve u familiji da nisam predo neke izveštaje i od mog stručnog mišljenja zavisi sve..

Odem do dućana taman na red došo, a oni na vrati rekoše-Ne možete komšija unutra nemate masku ?! Upitah ih da nemaju koju a oni- Pa imate ih u apoteci mi ovde ne prodajamo takve stvari ?! Pa natrag opet kući po nju, uletih ko furija stadem otvarati sve ladle a ono ko uzočin ni jedne nema ?! Šta ću ja u prvu apoteku da kupim koji komplet mirišljavih jer sam čuo da se neke pojavile na tržištu i pravi hit su u svetu po raznim okusima koje prosto plene i umiriju korisnike istih tako da se mogu nositi danima bez skidanja, čak imaju i mali otvor na sredini i mogu da služe za razne svrhe ?!

Dođeh do apoteke a na njima piše-Vraćam se za frtalj sata ! A taj frtalj se odužilo na dva frtalja i nikad da otvori već sam dobrano popizdeo da nisam više mogo čekati i krenem natrag. Kad ono maska u zadnjem džepu ostalo onomad kad sam išo u opštinu i tako kupih po ono što sam došo u dućan. Kući haos vatrogsci beše pozvani od komšija nisu znali šta je vidoše neki dim odnekle da ide..Još ja gledim u daljini neki dim se vidi dok sam čeko da se apoteka otvori nisam ni pomislio da je to kod mene. Smetno sa uma skroz da sam još pre sat stavio vodu da se greje za kafu a ona uvrila pa napravila čitav hoas izgorela i džezva mal se nije kuća nije zapalila..Srećom dođe mi prvi komšija koji je tu prolazio s pecanja pa uletih u kuću i ugasi šporet …

Posle luftiro ceo dan kuću a kafu popih kod mog komšije uz koju rakicu i partiju domina da sam zaboravio da odem na posao i završim one važne izveštaje što me mili šef podseti..

Autor:Goran Popnovakov 2021