ZGODACIJA


Svaki dan svima nama kad krenemo negdi dal na poso il kući usput nam se izdešavaju silni događaji dal lepi il loši ili ti u slobodnom prevedu zgodacija jedna…Pa tako i meni silnom i dobrim kad krenem put posla ili ti drugim u korist il štetu. Pa krenimo redom.

Desilo mi se kad krenem iz garaže da mi se ona vrate pa me lupe po nozi il negdi drugde pa ondak stadem njakati ko da me kolju…A ona zdravo poplave i vući znao nedeljama posle toga al bolovanje ne uzimah ni za živu glavu ?! Dođem tamo gdi sam kreno a ono čeka ljubavno pismo od nekih tamo koji me baš onako zdravo ne vole pa šalju neke leve slike da sam nešto napravio i naradio pogrešno i tako..

Krenem put posla zaustavi me plavci jedni kažu- Gdi si kreno ?- A ja pa tamo ?! -Jeste na crveno kreno odgovori onaj drugi ?! – Daj dokumente na uvid viče ovaj prvi i tako me obradovaše sa još jednom čestitkom i poklonom za 7 jun dan pošte, a ja u pošti više ne radim nešto se mislim ?!

Poso odradih po ps i jus-u kako nalaže služba i vratih sa osmehom na licu i zamršenom proređenom kosom na glavi i da krenem svom rođenom domu neko mi pretrči ispred vozila i za njim što ga je vijo onaj pandur na biciklu zakači me pendrekom i razbi mi prednji far bez zaustavljanja a ja ostade onako baš zreo za vrisku i dranje svima njima. Ali ipak ostadoh ledeno miran bez emocija i ćutke se izgubi sa lice mesta bez pogovora..A onog sitnog lopova što ga je navato seksi pandur u dukser gaćama vezo ga za neki znak dok nije pozvao pojačanje a on se nekako iskobelja i pobeže niz ulicu niže..

Žurno prilazi meni i traži izjavu šta sam video, a ja mu reče sve po redu i tako. A on mi reče- Da dođem u stanicu da ponovim sve od do reči do reči šta je to zapravo bilo.A na moje pitanje šta će biti sa mojim svetlom a on da i to da napišem refundiraće to grad i njihovo osiguranje

I na kraju po dolaskom u ljubavno gnjezdu i domu svom neki ludak me opiči sa kamionom kao slučajno dok sam parkiravao svoj u garažu, a on u rikverc se okrećo tu nekako..A posle takve zgodacije beše bilo da su me hapsili one glavonje u plavom kažu napao sam vozača kamiona i službeno lice po dolasku na lice mesto…A da zaboravio sam da vam reknem beše 13 poslednji dan radne nedelje a bolje da sam osto kući i prespavo ga..

Autor:Goran Popnovakov 2021