POSLEDNJI


Leto volemo svi, kako kažu bolje da je toplo i da se kuvamo nego da je zima i da se smrzavamo eto nje samo što nije još mesec ili dva pa ćemo opet da palimo i ložimo šporete gde smo se skupljali oko nje do skoro ?! Poslednji termini i letnje destinacije pre polaska u školu i nove radne pobede se završavaju i lagano se život vraća u normalu posle silnih euforia i hiljadu slika sa istih postavljenim na društvene mreže ne bili se svi divili njihovim izletima u nepoznato..

Nesnosne gužve preživeli bespotrebno na granicama i doživeli neprijatna iznenađenja, ali želje za avanture i putovanja su veće od samog života da budu viđeni i prepričavani i uveličavani u očima njihovih prijatelja, rodbine i poznanika kojima je svejedno da li su išli negde ili ne ?! U ovim nejasnim i nesigurnim vremenima gde se sve meri po dubini džepova i visini bankovnih računa u društvu istomišljenika koje prvi put vide i iste šablonske priče u svim prilikama koje život znače ?!

A posle kukanje i trošak koji je napravljen uzimanjem kredita za odlazak na ista ili nove destinacije koje su postala popularna sa putopisima besposličara i novinara istraživača plaćenih reportaža…Neko novo vreme je došlo doba loših procena i sklapanja poslova, ponovo se otvaraju mala vrata za mešetarenja, konkursa i nameštenih tendera sklopljene u jednu divnu priču o bogastvu i napredku nacije koja je na umoru i progresivnom odlasku mladih…Zemlja bez budućnosti i nade za korak napred, ali i tri koraka nazad…

Autor:Goran Popnovakov 2021