SASVIM PRIRODNO


Priroda je po svoj prirodi najlepša u proleće u leto, jeseni i zimu kad nam priroda daje svoj maksimum u svoj svojoj raskoši u rano proleće posle ljute duge i hladne zime. Kada sve živne, šume, livade životinje i ljudi na širokom proplanku jureći leptire ljubitelji prirode. A na drugom kraju istog sa polutoplim vetričkom u kosi i blagom jezom diže dlačice na koži ali i sa širokim osmehom na licu i suzama u očima trčeći jedno drugom u zagrljaj zaljubljeni par..

Našli se posle dugo godina i porukali se preko žice a svoje želje i snove pretakali u ljubavne stihove koje su ljubomorno čuvali skriveni od tuđih i radoznalih pogleda do nekog novog susreta koji se zadnji desio još davno, davno…

U leto priroda daje svoj pun sjaj sa hiljadu boja koji nas zaslepljuje i širi nam osmehe na peskovitim plažama reka, jezera i mora uživajući u ladovini sa omiljenim društvom i vatrom roštilja čiji se miris širio prirodom i tako otvarao nove horizonte.

U jesen sa nijansama žute, braon, sive i crnih boja podsećala nas da je godina pri kraju i da lagano dolazi zima sa prvim padom požutelog lišća, šetnjam kroz šumu i skrivenim stazama planinara, Gorana i šumara…Seli i odmorili na pustoj klupi od naporne šetnje kroz guste šume i preko visokih brda i dolina uživali u prirodi..

A zima kao i svake godine nam priredi iznenađenja i radosti dece sa prvim snegom i Sneška Belića ispred kuća dočekujući deda Mraza za novu godinu i Božić kojeg svi volemo. Priroda nam sve to lepo upakuje svake godine u isto vreme gde od nas sviju izmamljuje osmehe u svakoj svojoj promeni lica i ima za svakog ponešto da podari...

Autor:Goran Popnovakov 2021