ČAŠE


Na ovom svetu postoje hiljade prilika gde se koriste čaše raznih i raznolikih oblika, veličina, boja i kontura..Od svakodnevnih prilika i korišćenja pa do velikih i svečanih događaja u svim životnim dobima i vremenima..Pa možemo spomenuti samo par za koje znamo i često ih koristimo ?!

  • Ujutro kad ustanemo sipamo prvo jednu malu pa veliku, pa ondak opet malu, malu i malu i na kraju jednu veliiiiku…
  • Pa kad popijemo sve male i nekoliko veliiikih pređemo na druge isto tako lepe ali ne kao one izjutra što smo pili iz njih..
  • Dođemo do podne sednemo za astal pa sve posrkama iz tanjira i izjedemo onako na brzinu pa posle svega lepo skuvanog i pečenog sipamo sebi u jednu veliiiku, dve il tri zavisi kakvog smo raspoloženja tog dana ?! A ona lepo razlađena u frižideru beše tri dana pa kad smo još dosuli žuti nektar u nju, a ona se sve puši od ladnoće i na iskap je ispraznimo kao da smo se takmičili u brzom ispijanju istog..
  • Naravno nastavili do večernjih sati a predhodno malo po avliji prošetali koji korak il dva da malo izduvamo i dospeli baš onako gladni od silne šetnje po istoj ?! A za večeru vredna ženica napravila što god baš onako po meri i želji svih pohovanog i pečenog bez leba a sa prijatno razlađenog crnog vina našeg fruškića u onim visokim čašama dobijenih u svadbi od ko zna koga..
  • A ono samo kliz niz grlo i samo traži još lepo, pa slatko kao da piješ neki sokić od borovnice il kupina i nikad dosta pa još pride i neko lepo parče voćne torte ispijemo onu buteljku što dobih za slavu.
  • A za spavanje onaj talog iz one iste visoke čaše ispismo natenane i odosmo na lalanje posle toga.

I tako imo bi ja još što god vama kasti šta bi ste sa čašama mogli raditi ali snaći ćete se vi već sa njima.

Autor:Goran Popnovakov 2021