EH NAŠI


Eh naši zelenci i plavci, sliinavci, veliko slavci i ostale face iz kraja što nas čuvaše, čuvaju i čuvaće od najezde pijanih pezosa, razjarenih baba sa pijaca što prodavaše karanfile i razno cveće iz saksija za osmi mart, novu godinu i đurđic..

Oni što se šetaju bulevarima u grupama kao pijane horde lepo obučeni, sveže izbrijani i podšišani, kose vezane u rep mahajući pendrecima u jednoj a u drugoj sa zalogajem u ustima i ukusnoj čokoladi sa poznatim likom iz mase koje dobiše kao marendu za topli obrok u vremenu dokolice a sokić popiše kasnije..

Nosiše maske sa logom istoimene firme izgledaše kao fina gospoda koja to nisu i taktom u odnosima sa javnošću sprovodiše javni red i mir od nas samih ?! Voleli mi njih ili ne oni su naši pa makar iii…Ali šta ćeš bez njih se ne može oni su naši veliki junaci sa rukom u džepu a drugom na licu gledajući nam kroz prste kad silno pogrešimo kad se vozikamo po gradu biciklovima i trotinetima..

Slikajući nas sa poznatim očima skrivajući pogled kad žažmure prolazeći mimo nas sa uključenim zvučnikom na JAČE i poznatom pesmom iz grand parade a posle kuku Žiko kad stigne otkucani izveštaj sa mesta parkinga…I tako naši čuvari nas vole kao što mi volemo njih, eh da nije njih bilo bi još što god kad uključe ona njihova svetleća svetla i zvučne sirene kad skretaju u ulicu sa glavnog puta da nam najave njihov veličanstveni prolazak mimo nas ?!

Autor:Goran Popnovakov 2021