BELI MANTILI


A sad malo o našim belim mantilima online spasiocima koji nas leče iz fotelje sa elektronskom cigaretom u ustima ispijajući slatki kapućino il espreso sa mlekom i šećerom davajući nam savete za držanje dijeta, zakazivanje u svojim privatnim ordinacijama jer lista čekanja za pregled je više meseci i godina.

Otaljavaju državno radno vreme a posle trčećim korakom odrađivali puno radno vreme u fensi mirišljavim ordinacijama sa sisatim sestrama na prijemu istih…Cene veoma pristupačne za dijagnozu prosečnih plata u čekaonicima i posudu lepih bonbona pojedesmo uz ladni špricer vode iz automata i pročitasmo bajate časopise o zdravlju dok dočekasmo svoj red uz ljubazni poziv ljupkih sestara ?!

Manjak osoblja se nadomeštaju ubrzanim kursevima svršenih frizera, kuvara i tehnologa koji su uzdanica moderne medicine u ovo nepredvidivo vreme i talasa izlečivih bolesti i smeštaju u novoizgrađene moderne bolnice koje su prepune. Oni koji su bili pokretači i temelji društva su sretno napustili društvo mrtvih pesnika i otišli put svile u beli svet...

Na sreću još postoji veterani bistrog oka i čistog srca i duše koji daju sve da sačuvaju ono što sačuvati može u ovom hiper društvu freelensera IT i ostalih stručnjaka koji nam određuju put na trnvitoj kaldrmi života, a ko preživi pričaće kvazi stručnjake privatnih ordinacija ?!

Autor:Goran Popnovakov 2021