TA NEDELJA


Nedelja dan za odmor posle naporne nedelje, šetnje trgom severnog grada naše pokrajine sa pogledom u stranu i osmehom na licu završava se poslednji dan koji nam je doneo sreću i radost življenja odlaskom na najlon pijacu..

Sa mislima u u glavi i planovima pre nedeljnog ručka nedeljnom kupovinom sebe obradovali i ispunili šetnjom između tezgi u polupunoj pijaci i gladnim šetačima, posetiocima višedecenijskog buvljaka koji traje i dan danas…

Nakisli i uporni trgovci starina sa šaćicom domaće mučenice u ruci i svežom lepinjom u drugoj pasli čvarke i kiseli kupus iz domaće radinosti očekujuče radoznale posetice ne bili što god prodali pride..A posle sa nabaranim vlasnikom ćaskali o životnim temama koje život znače proveli nedeljno prepodne pre ručka i odmora nedeljnog bez odlaska u crkvu krstili se vernici ispred..

Dospeli sa roštilja vrućeg i prelepog pogleda istog napunivši stomake prazne ljutim i masnim kobasicama koji nam je doneo mir i blagostanje pre rućka ?! A posle zalegli na tople divane i prebačenim ćebadima preko nas ?! Ustali onako bunovni češkajući guze i krmeljivm okicama očekujući kafice pre nedeljne utakmice na prvom programu između Partizana i Zvezde koje ne gledamo, al nema veze samo da prođe vreme i nedelja kišna a sutra opet Jovo nanovo !!!

Autor:Goran Popnovakov 2021