NOVI DAN


Idemo nazad na arbajt poso koji nas je malo ostavio na miru ovih Novogodišnjih i Božićnih dana uz tone hrane i hektolitre najomiljenjih pića koji su nam na nos izašle od silnog..Skupljaše se na istim mestima radoznalci i vernici posteći uoči najvećeg i radosnijeg dana dočekujući kumove i prijatelje na bogatim trpezama svojih domova pevajući u sav glas rodoljubive pesme pucajući uvis od sreće i radosti..

Tu se našli raznorazni arsenali svakojake municije izvađeni iz privatnih kolekcija koje su dobrano rasparale nebo našeg grada, a a kerove rasterale u mišje rupe da se nisu čuli ni videli danima posle toga.

A nama ostala gluva tišina posle svega nenaviknuti posle silnih detonacija veselih posetilaca, starosedeoca i ljubitelja dobre kapljice koje su se našli i došli odnekle ?! A izjutro spazišmo vesele konjanike kako jure Božić ulicama našeg sela idući od kuće do kuće ne bili im domaćini otvorili širom vrata uz vino i rakiju primili u goste. A isto tako posle ispratili dalje idući na kraj sela vratili svojim kućama do iduće posete i slavu novog Božića dogodine.

Autor:Goran Popnovakov 2022