ŽIVOT


Život šta je to ? Vrlo teško za objasniti u jednom cugu ili trenu. Pun nepredvidivih sretnih veselih i ružnih nesretnih događaja, prilika i trenutaka propuštenih šansi. Pun loših procena i izgovorenih reči prema nekom ili samom sebi.

Život pun prepreka, ležećih policajaca i debelih trupaca koje nam zagorčavaju i ovako prekratak put pun okuka i krivina prema ambisu ili spasenju..Život je nekom majka nekom maćeha i kao takav se postavlja prema svima onima koji su nečim zaslužili ili zadužili nekog na trnovitom putu svog brojčanika koji nam otkucava svaki čas nekad brže a nekad sporije ?!

Retko ko može u svom životu da se pohvali istim tim da je lepo proživeo i preživeo sve ono što on predstavlja i donosi svakim svojim danom mesecom i godinom i kaže za sebe-Ala sam se ja nauživeo..

Trudimo se da živimo najbolje kako znamo i umemo sa podeljenim kartama na astalu i ruletu sudbine kao kad se one kuglice okreću u krug i baš stanu na vaš broj a vi ostadoše ukipljeni i iznenađeni sa svojim mislima-A šta i gde sam pogrešio sad ?! Ovo se odnosi na fine i poštene ljude punih predrasuda, kritika i ogovaranja o nekom tamo, da komšije crkne krava, izgore letina i maznu mu slanine i šunke iz šupa..

A za one druge za kojih nema pravih reči možemo samo da im pljunemo pod prozor i kažemo za njih- Daleko im lepa kuća ?! A za nas dobrice šta reći-Još se nije takav rodio, ili ono-Nisu nam ni za mali prst…

Život pun uspomena koji prođe pred našim očima sa lepim i ružnim sećanjima šta smo ko nekad radili prebrzo ogoljen i iskren sa putokazem i velikim slovima na njemu gde skrenuti i već prema zaslugama ?!

Autor:Goran Popnovakov 2022