PISMA


Stari požuteli papir iz nekog pisma u koverti skrivenog u fioci starog predratnog šifonjera slučajno nađenI sa hrpom drugih prilikom krečenja i pomerenja istog uvideh da je čitko napisano na pisanoj ćirilici i adresiran za neku gospođu Micu..U tom pismu su birane reči napisane u slatkorečivom stilu da je poziva na randes i da bi želeo da se nađu u poznatom parku blizu Dunava. A vala bilo ih baš podosta nisam uspeo ni desetinu da ih pročitam jer su dosta propala od vlage jer beše taj isti šifonjer u špajzu gdi se nije grejalo, al to pismo se nekako sačuvalo..

Kopkalo me je ko je to napisao i koje godine, ai nisam uspeo doznati, čak sam tražio odgovore i od mojih roditelja ali naravno traženi odgovor je izostao sa sleganjem ramena i čudnom mimikom i skrivenim smeškom mog ćaleta, a ja samo spustio glavu istrčavši na avliju ne dobivši pravi odgovor..

To pisma sam posle bacio u vatru kad sam palio neke stare daske i zaboravio više na isto jer neki odgovori ipak treba da ostanu zaboravljeni i neizrečeni, al eto posle toliko godina od tada setih se tih pisama i fine gospođe Mice koje ona uopšte bila…

Autor:Goran Popnovakov 2022