SRETNA VREMENA


Nekad davno baš u prošlom veku beše sedamdeset i neka kad sam bio baš mali deran kad izletih na ulicu sa namazanom kriškom hleba pekmeza pa onako u cugu ga pojedem i nalipam ladne vode kod čike Srete na bunaru..Kad se okupi naša mala ekipa ispred zadruge pa odemo kod onih matoraca deda Stipe i Mike da im krademo one višnje sa silosa ispred nosa a oni znali puštati one njihove besne terijere na nas a mi brže bolje šturu u školu koja je bila baš tu iza ćoška..

A posle sigranjac do ručka na našem malom terenu šutajući onu tigrovku peticu što smo dobili onomad od našeg komšije Pere igrali fuce do posle ručka dočekavši mrak zaboravši jesti celi dan..Moji poteru po Klisi gdi sam bio a posle me dobro nalupali i tu kaznu proveo u ćošku dobivši mamaljuge u tanjiru bez crtanog filma i omiljene serije pozorište u kući na televiziji tih godina a posle na spavanjac...A sutra opet jovo nanovo….

E kakva su to vremena bila spokojna. mirna i vesela ni brige i pameti za sve nas nevaljale derane koji smo bili pravi uncuti terajući kera kako smo teli…Dođe evo i pet banke za vašeg autora koji uskoro slavi sa nekom setom se priseća nekih prošlih sretnih vremena kojih više nema i neće se više vratiti...

Autor:Goran Popnovakov 2022