DAMA SAMA


Zašto dama šeta sama ulicama velegrada pored reke na sunčanom keju ispod velikog mosta koji spaja obale a u daljini sa tvrđave stare uperena svetla ka mladom mesecu koji se smeši svima nama jer proleće je stiglo više. Jedna visoka potpetica slomljena u ruci drži je lepotica jedna a druga klopara prizivajući princa veselog na električnom biciklu ?!

Ne bili je odvedeo duboko u noć preko mosta svojoj kući a predhodno seli malo da odmore na sveže ofarbanoj klupi i srećom ne zalepivši se na naslon pak uvidevši na vreme..Njen spasioc iz poznatog parka i nepoznatog smera dođevši u pomoć sa primljenom glasnom porukom na mobilnom javljaču sa osmehom na ozarenom licu i mokrom majicom od silne žurbe.

Istrčala je na ulicu iz smrdljivog i zagušljivog i mračnog kluba sa bubnjanjem u ušima od glasne muzike i žestoke prepirke sa nekim tamo i suzama u očima dočekavši sretna svog princa koji je dospeo…A posle bi šta je moralo biti sreća i radost mladih ljubavnika u čudnoj noći punih emocija sa mladim mesecom na nebu i jednom slomljenom potpeticom u ruci…I ostade još neko vreme il meseci kod njega živeći svako svoje živote bez obećanja i obaveza silnih ?!

Autor:Goran Popnovakov 2022