MOŽE BITI I GORE


Proleće evo dođe posle dosadne duge, hladne i snegom navejanih padina Tare, Zlatibora i Zlatara srećnih posetilaca snežnih padina koji su upijali svaki zračak sunca sa plaćenim evrićom kao užitak, a mi gasili grejanje za prvi maj i potpalom roštilja koje su nas činile srećnim što smo svi na okupu i činili da budemo srećnim makar taj jedan dan u godini..

Plaćanje zaostalih računa i priprema za nove izazove koje život traži idemo dalje ka svetloj budućnosti punoj rupa i zakrpa planirajući odlaske na destinacije želja i veselja sa iskrama i suzama u očima da i nas ogreje sunce.. Dnevne političke igranke sa živcima običnih smrtnika na svetskoj glasnogovornici i domaćih brižnika za svoje potrebe u crnim limuzinama koji žure negde bez svrhe i cilja u mimohodu tamo negde daleko…

Guše nas tmurnim oblacima i trapavim izgovorima da se mora ono ili ono a mi i dalje ćutimo i čekamo samo ne znam šta..Da nas valjda nešto lupi po glavi ili negde drugde pa se trgnemo i razmislima šta i kuda dalje ?! A mi sa kiselim osmesima potvrđujemo ono što svi žele da čuju-Dobro je može i gore biti..Pripremajući se za još jednu zimu koja se upravo tek završila ?!

Autor:Goran Popnovakov 2022