GARIŠE


Divni susreti stari gariša sa prosedim kosama i pola veka škrtih zuba u ustima ali sa duhom klinaca iz srednje škole koji su se našli ko zna po koji put u istoj avliji našeg mlađanog dedike..Okupiše se već po navici uz koju čašicu onog il ovog prepričavali događaje iz života dok je vruća prasetina dospela iz drugog sokaka iz peći vrsnog pekara našeg garija Dragana..

Postado smo veliki umetnici na papiru, trgovci, šoferi pekari, pčelari, stolari i zidari, svinjari i vrsni ljubitelji i poznavaoci dobre kapljice i klope ?! Fotografije mobilnih telefona su ovekovečili svaki trenutak naše zajebancije spremni za svaku šalu i paradu sa begom od svakodnevnog života sa glavom našeg prijatelja opruženog na astalu i trenutak istine snimi smo za uspomenu i dugo sećanje.

A mi hvalismo našeg domaćina i majstora svog zanata koji nam je sve to omogućio da se sastanamo na jednom mestu nazdravljajući životu i dobrom zdravlju da što duže potraje, a ostali koji ne dođoše sa svojim razlozima ostadoše uskraćeni za koji sat drugarstva u najboljim trenucima slobode sa svojim školskim garišima i do sledećeg viđenja uskoro..

Autor:Goran Popnovakov 2022