IZLET


Lepi neki dani dospeli sa talasima vrućeg vetra sa svih strana, oznojana glava po ko zna koji put se briše a voda samo kipti sa čela i niz vrat i leđa natapa srećom pamučnu majicu..Uključuje se klima u prevrućem automobilu koji je ceo dan beše bio na suncu a vredni radnici svoje obaveze ispuniše po planu i programu i po isteku radnog vremena krenuše svojim kućama.

Gužve u prenatrpanom gradu ludila spajaju se u nepreglednu reku automobila koja negde žuri i juri ne bili po mogućstvu preskočili celi red ispred njih, usput lupajući ih u silnoj žurbi i begom sa lica mesta..Mnogi se voze iz čiste radoznalosti i zabave i kako izgleda novi grad svetlosti i prestonica kulture, a ostali jurcaju na drugi posao koji ih čeka što kažu privatno rade..

Spajaju se emocije do uzavrelosti i sa po kojom sočnom psovkom rešavaju sukobi sa stiskom na sirenu i ariju melodija na jednom mestu odlazeći svako u svom pravcu i brzom zaboravu gluposti uz poznatu melodiju sa radija- A šta ćemo sad ?!

A sutra je novi dan izlet u nepoznato pun izazova i sviranja istih pesama sa novim asortimanom psovki i ljutitih pogleda ispod sunčanih naočara..

Autor:Goran Popnovakov 2022