Osećaj za ritam


Osećaj za ritam i muziku, čitanje sa usana, mimiku i pogled na našminkane statiste velikane i heroje televizijskih sapunica i dugometražnih serija za stare i mlade a ponajviše čitanje bajke za laku noć za malu decu do 12 godina…Čitanje između redova sa naslovnih strana žurnala, tabloida i ozbiljnih novina koje nam serviraju ladnu i bajatu večeru od tri dana..

Našminkani i napuderisani spikeri sa malih ekrana, statisti i kaskaderi i dubleri iz plitkih jendeka uveličavaju novootvorene zgradetine punih inovacija sa presečenim crvenim vrpcama na više lokacija i ugledni novinari sve to vešto preneli svima nama o ozbiljnosti glavnih aktera sa daski koje život znače ?!

Ladovina na sve te novotarije i pomali kiseo osmeh dočekujući plagijatore, drmiguze sa par originalnih stihova nepoznatih komšija muzičara za spetakl koji se sprema za dan pobede Evrope oma posle prvomajskih uranaka. Gdi ćemo svi željno očekivati twelve points od naših komšija i mi istom merom uzvratili momcima sa hitićem i čudnim slovom ŠČ koje nešto stalno spominju..A posle svi zajedno se njihali na povetarcu uz osećaj za ritam mahali zastavicama duginih boja žviždući i pevuckali nove hitove sa pomenutog spetakla…

Autor:Goran Popnovakov 2023