GAME OVER


yo_videogames__by_ry_spirit-d57k3ay

Večite igre koje smo voleli generacije 70,80 tih..i danas volimo da igramo na vašarima, sajmovima igre koje su bile u to vreme fliperi i video igrice koje su se tek počele pojavljivati. Držao je neki Lacika kod železničke stanice klub zabave gde smo se mi klinci okupljali i bukvalno zadnji dinar davali za žetone borili smo se za rekorde sećam se nekih igrica Tetris, Pacman, Phoenix, Karate, Super zmija, Space Bombar..

To su bili čitavi turniri gde je glavna nagrada bila 100 žetona visili smo od jutra do sutra za žeton smo tražili bilo šta da radimo kod Lacike pa nas je znao poslati u prodavnicu po hleb ili u trafiku po cigare. Kada je prestao raditi našli smo drugo mesto zvano Verige novo otvoreni salon zabave to su bila čuda tehnike nove još u to vreme igre super mario, double dragon i novi svetleći fliperi sa zvučnim efektima. Posle se i Gaja i na Spensu takođe otvorili tražili smo nova mesta koja su su pružala nove izazove obaranju rekorda samoproklamovane slave hvaleći se drugarima. Lepa sećanja me vežu za taj period  bezbrižni i veseli jer smo uživali u životu, do današnjih dana tehnologija se menjala pa tako i video igrice. Posle vojske i kad sam počeo raditi kupio sam u to vreme nimalo jeftin računar Commodore 64. Gde sam igrice pokretao preko kasetofona večito se patio sa instalacijom i azimutom tražeći najbolji signal a nisam se nešto ni naigrao jer mi je strujni kabel izgoreo a drugi nisam mogao naći ?! Posle toga sam sam kupio nintendo sa kojim legao i ustajao ujutro za posao tj, nisam ni spavao jer sam celu noć proveo ispred tv-a.

Image result for video igre 80

Večito umoran, oči beše natečene kao da me je neko tukao dok se nisam zasitio toliko da nisam mogao ga vidim i tako prodao. Kako vreme ide kupovao sam nove računare sa novim karakteristikama koji su mogli da prikažu likove ljudi i zgrada do sitnih detalja .Volim i danas da zaigram neku RPG igru ili trku kola da pravimo turnire u u fudbalu. Hvala Bogu imam i naslednike koji su takođe,,nasledili tatine vrline igranja “ Generacije koje se sećaju tih vremena i pionira tehnologija koje su bili nedostupne većini ? Nama je malo bilo potrebno za sreću za dobijen žeton i igranja naših omiljenih igrica za slavu i priznanje drugara.

преузимање

преузимање (3)

Autor:Goran Popnovakov 2016