TALENTI


Svako ima neki talenat na ovom svetu da je dobar u nečemu, da nešto vredi da zna šta hoće. Svako ima svoj da je dobar sportista, kuvar, vozač, pisac ili veliki govornik predrodređen za velika dela ?!

talenat-i-inteligencija.jpg

Svi ti talenti zahtevaju veliko odricanje i zalaganje, veliku upornost i snalažljivost ,,rad,rad i samo rad „poznata uzrečica velikog Lenjina iskazana u velikim govorima da bi podstakla velike narodne mase da se čovek razvija u nekom pravcu, težeći savršenstvu ?! Ali samo najuporniji uspevaju u ovom zagađenom svetu cinizma,hoštapleraja i muvanja sa životima naivnih i nevinih duša ?! Sve se svodi na rođačke, partijske ili neke druge veze gazeći i gušeći mlade talente zahtevajući novac koji je merilo i cena svega. Kad se samo setim nekih prošlih vremena kada su se neke vrednosti znale ceniti, aludirajući na sportiste koji su to iz ljubavi voleli da rade, donoseći velike pobede i radosti ljudima.

sport.jpg

Da ne nabrajam veličine iz prošlosti fudbala, košarke, boksa koje su lepo opisane u serijama i filmovima koje se odskora prikazivaju na našim televizijama. Danas da bi neko mogao da se bavi sportom ne treba da ima neki poseban talenat dovoljno da ima nekog na rukovodećem položaju u nekom savezu, član neke partije pa da krene karijera uzlaznom linijom. Teško se u današnje vreme baviti sportom pogotovo deci koja bi morala da se pravilno razvijaju  dok su u pubertetu. Za svaki trening, takmičenje, putovanje potrebna je neka donacija zaboravljujući na ono prvo pravilo ,,U zdravom telu zdrav duh “ i poznati citat Decima Junija Juvenala rimskog pesnika koji se zalagao za zdrav život ?!

28333_rio-2016-logo

Da neko nema da plati, da su male plate opšta poznata priča nikom nije više važna bitna je samo zarada bez emocija i želje da se prenese pravo znanje, na mlađe naraštaje koje će uskoro biti izgubljeno ako se nešto ubrzo ne promeni u glavama nadležnih i sistem vrednosti i otkrivanje pravih talenata koji su tu svuda oko nas čekajući da budu otkrivena i spremna za velike uspehe ?!

rezultati.jpg

Autor:Goran Popnovakov 2016