NAPUŠTENE ŽIVOTINJE


Šta da vam kažem o našim kućnim ljubimcima a da nije negde već objavljeno i prikazan život u uslovima dostojnim jednog kralja ili kraljice u bogatim plemićkim porodicama ili poznatih ličnosti muzike, sporta i filma. Gde svaki kućni ljubimac ima svog doktora, nutricionistu, frizera, masera. Pruža im se nesebična pažnja u svemu, tako da njihovi vlasnici ili ti snobovi, mogu slobodno tako da ih nazovem preteruju u njihovoj pažnji, slikajući se s njima i time pokazuju sav raskoš bogastva i život u blagostanju !!!

ertrete

Naravno postoji i ona druga strane medalje i život u kućnim uslovima običnih smrtnika. Gde spadamo i mi i život na ulici koji se ne može rečima opisati, samo oni koji su to doživeli mogu da reći kakav je ?! Reč je o našim kućnim ljubimcima koji su izgubili svoj dom iz raznoraznih razloga, od životnih problema njihovih vlasnika, selidbi, teškog materijalnog stanja ili same obesti da ih napuste.

kuce.jpg

Njihove sudbine i život ne možemo znati‚ jer nam oni nemogu reći kakav je bio ? Ali im mi možemo kao svesna bića pomoći da stanu na pravi put i pomognemo tako što ćemo im pružiti svu neophodnu pažnji, brigu i naravno usvojenje ako je to ikako moguće !

gjg.jpg

U svetu su to podigli na jedan viši nivo, tako da jedan životinjski život vredi kao jedan ljudski ? Mada sam mišljenja da je ipak vredniji, kako su zakone i druge vrednosti usvojili ? Postao je kulturni fenomen koji je zahvatilo ceo zapadni svet. U ostalom delu svetu je sve drugačije kao da živimo u paralelnom univerzumu kako se ophode prema životinjama i šta rade sa njima da je to teško opisati rečima samo slikama koje su živi dokaz njihove okrutnosti ?! Zašto je to tako verovatno zbog velike populacije i nedostatak hrane koje ih na to primorao ili je to ipak nešto drugo gde mi to ne možemo razumeti ?

14089312_622305771271392_991931935927423553_n.jpg

Savet ili preporuku mogu dati svima koji su spremni da prihvate da paze na svoje kućne ljubimce i ostale životinje koje žive u našem okruženju. Samo tako možemo reći da smo svesna ljudska bića koja su prevazišla sve ukorenjene navike naših predaka i naravno znati ceniti svaki život na ovoj planeti ? Uvek će biti onih koji se protive ovim rečima i reći da ih baš briga, da ne spominjem druge reči, da imaju druge životne probleme i nemaju vremena za svakojake gluposti.

Резултат слика за poznate lučnosti i njihovi ljubimci

Autor:Goran Popnovakov 2017