AL MIRIŠE


–  Dobro jutro šećeru, budi mati svog sina koji treba ustane za školu.- Ajde sad će fruštuk pa ondak na put. Svetozar Jarić jedinac u svog oca i matere bio je vredan i dobar učenik srednje kuvarske škole a baš tu školu je želeo da upiše i završi ?! Njegovi su bili protiv toga jer ga je otac hteo upisati u mašinsku školu na neki zanat a i posao ga čekao tamo gde je on radio samo da je hteo, tih godina kad su fabrike radile punom parom.

Сродна слика

To u ono vreme nije baš bio popolaran poziv uglavnom mladi momci su polazili stopama svojih roditelja na razne zanate kojih je bilo na pretek i škole koje su bile namenjene za to. Ipak velika želja i upornost Svetozara se isplatila završivši školu u kojoj je pohvaljen sa velikim preporukama koje je dobio od svojih profesora kao talentovani i prosperitetni mladi kuvar.

Резултат слика за kuvar

Posao života je našao u jednom restoranu gde je radio kao pomoćni a posle i kao glavni kuvar jer se dokazao sa raznim jelima koje je pripremao gostima koji su rado dolazili. Prošle su godine a naš Zare je postao svetski poznati kuvar radeći po raznim restoranima po svetu. Naravno uspeo je da otvori i svoj sa našom tradicionalnom kuhinjom koji su svi obožavali u malom gradu Kanade na dalekom severu gde se odselio sa svojom porodicom raspadom stare države.

Сродна слика

Njegovi roditelji su bili ponosni jer im je njihov jedinac postao poznat i cenjeni kuvar iako nisu imali poverenja u njega i njegove želje koje je gajio kao mlad čovek. Naravno njihov Zare im to nikad nije uzeo za zlo nego su ostatak zajedničkog života proveli na njegovom imanju njegovim pozivom, da dođu u nepoznato i da uživaju u životu pazeći na unuke i zajedničke trenutke sa svojim uspešnim sinom koji ih nikad nije izneverio. Hvala na pažnji..

Autor:Goran Popnovakov  2017