ŽMURKE


Skupili se klinci kod starog duda jedne letnje večeri beše preko dvadeset njih jedva dočekaše raspust koji su željno iščekivali cele godine. Preko dana su bili na kanalu da se kupaju skakali sa šlepa i gledali pecaroše iz ladovine kako pecaju.

Сродна слика

Prepričavali dan kako su se proveli na kupanju, pričali viceve i igrali se ledene vije kad neko od njih spomenu,, Hoćemo li žmurke ? “ Svi su istog časa prihvatili i onaj što predloži žmurio prvi kad su klinci brže bolje razbežali i našli najbolje skrivena mesta. Puj Mirko, Marko, Siniša, Maja i poslednji ko beše nađen bi nanovo žmurio i tako u krug satima su se igrali žmurke. 

Резултат слика за žmurke

Neki su se sakrili u kanal, neki ispod kola, neki na drvo a neki bogami i u vodovodnu cev da su nekog klinca po imenu Janko zaboravili da izvuku iz nje. Jadan beše zaglavljen više od dva sata kad se neko setio a gde je Janko beše sakrio sav se isprljao i izubijao pokušavajući da se izvuče. Tu je igri bilo kraj a i roditelji su već počeli decu zvati kući bilo je već kasno. Ulice opustiše večera se odavno oladili odugovlačili odlazak da još malo ostanu i time produže još koji minut za igru ?!

Сродна слика

Dogovorili su se da se sutra opet okupe kod starog duda koji je ispratio svaku novu generaciju dece koja su odrastali bezbrižno u nekim sretnijim vremenima. Hvala na pažnji i budite ponovo deca za trenutak ?!

Autor:Goran Popnovakov 2017