BOSTAN

,, Mito Bekrijo ustaj more treba ići na njivu da skidamo bostan evo već petlovi kuriču „, viče baba svom sinu posle sinoćnog londranja.,, Reko sam ti lepo onomad da imamo posla ovih dana a ti ajcaš sa onim tvojim kicošima „.

Резултат слика за bostan

Ustade Mita sav bunovan ni umio se nije kad baba,, Ajde sin te materin treba da krećemo već svanulo treba da odemo još na pijacu mater će nas čekati „. I tako beše nasekli dve prikolice bostana do neka doba kad oteraše da mater prodaje. A ona već uveliko prodala jučerašnju prikolicu slatke beše ko med, a mušterije hvale da lepše nisu jele skoro i tako imaše posla celi dan kako je pazar išo sve prodaše. 

2gukqhz.jpg

Naradiše se da nisu ni fruštukovali a već podne beše visoko na nebu nalipaše se one vodurine što baba pono u balonu sva se uvrućila ali poso mora se odraditi. Srećom mater ponela slanine i luka ko da je znala da nisu fruštukovali i tako pregrme do doveče ?! Veče dospelo jedva malo seli da oduvaju kad mater,, ju Lazo ma mi ni svinje nismo namirili danas eno razvalili sve „.

Резултат слика за bostan

,, Sunce ti žareno kolko sam žurio da sam zaboravio jebo me otac blentavi, ma to je sve zbog ovog kicoša njega sam budio jutros da sam zaboravio da ih namirim ? A i ti Zoro nisi skuvala ništa za sutra, šta će mo jesti ? A sutra nanovo na njivu ima sigurno još tri jutra da skinemo ? Evo Lazo idem da kuvam pasulja biće za dva dana pa će mo biti mirni „.

lubenica-prodaja-banjaluka.jpg

Posle dva frtalja sata kad namiri svinje i reče,, Zoro kuvaj kavu i daj rakije i taj šlajpik da vidim kolko smo dobri ?! “ Hvala na pažnji…

Autor:Goran Popnovakov 2017

Advertisements