NA TISI


Beše letnji dan gori nebo i zemlja a zvezda upekla, ne možeš disati kolko je vruće svi se negde posakrivali u ladovinu u dvorištu pored starog duda i ispijaju ladno pivo i limunadu. Neki su se zavukli u kuću i pouključivali klime i kuntaju posle ručka. A ima onih koji su svoje slobodne trenutke proveli na Dunavu, Savi ili kao mi na staroj Tisi da bi se razladli u toploj vodi koja je bila kao u nekoj banji, prosto milina jedna. Čovek da zaboravi na sve probleme uz prijatelje koji su nas prijatno iznenadili odlaskom na mrtvu Tisu jednim njenim delom i bisernim ostrvom i divljom plažom u blizini Bačkog Gradišta, Čuruga i Bečeja gde smo proveli prijatno popodne.

plaza-curug(1)

Tisa koja izvire u Ukrajini i prostire se kroz Slovačku, Rumuniju, Mađarsku i kroz Srbiju uliva se u Dunav a jednim njenim delom gde smo mi bili bio je raj za porodice sa decom, zaljubljene parove, ljubitelje pecanja i sve one koji su željni odmora i beg od gradske vreve i ubrzanog modernog života. Proglašeno je kao prirodno dobro i parkom prirode i zove se STARA TISA KOD BISERNOG OSTRVA. 

staratisa2.jpg

Zabranjeno je izgradnja i kao i korišćenje čamaca sa motorom da se ne bi remetilo skladnost i dinamika flore i faune a da bi vam dočarao svu lepotu koje smo doživeli to se ne može rečima opisati jedino ovim slikama koje smo slikali. 

20819355_1420515127983640_1454626108147109999_o.jpg

Njihovim prisustvom su nas prijatno iznenadili i bračni par roda koji godinama dolaze na naše mesto okupljanja u potrazi za hranom i druženjem sa ljudima koji im pružaju svu brigu i negu.

gjk.jpg

Nadam se da sam vam dočarao bar delić onog što smo mi imali tog dana, sećanja na lepše i sretne dane bez razmišljana o svakodnevnom životu koji nas guši i pravi zavisnike u svakom pogledu..Hvala na pažnji i uživajte u životu !!!

Autor:Goran Popnovakov 2017