IGRE


–  Deda, deda da ti pokažem šta sam dobio za rođendan viče unuk Joca iz druge sobe na sav glas ? – Šta hoćeš Joco da mi pokažeš ? Vidi deda što imam telefon i šta sve on može, a deda ga prekinu- Lep je i nemoj da ga pokvariš pre vremena ?!-  Vidim ja šta vi radite samo čačkate ta čudesa ne znate ni da se igrate kao mi kad smo bili mali ?!

unuk

–  Kada sam ja bio mlad, spominje deda Pera svojim unucima svoje odrastanje !- Kada nije bilo ni struje, ni telefona ni svih ovih čudesa što sada postoje ?!- Mi smo rano legali čim večeramo a uz sveću prepričavali šta smo se igrali preko dana.

13692647_175179929563158_226827798377663245_n

–  Za neke ste možda i čuli a za neke nikad pa ću vam spomenuti ?! I počne deda da nabraja !- Jurke, kolariću paniću, klisa, trule kobile, piljaka, košara, između dve vatre, ledene vije, picigena..

97q/27/huty/7463/17

–  To je neko drugo vreme bilo ništa nismo imali a opet na kraju sve ?!- A šta to deda ste imali, upita ga drugi unuk Stevica ?- Imali smo drugarstvo, poverenje jedno prema drugom i znali smo sa malim stvarima da budemo zadovoljni a ne ko vi sada ?!- Pravili smo i mi nestašluke i probleme svojim očevima kad nas navataju da krademo višnje ili jaja u kokošinjcima, igrali fudbal sa krpenjačama i terali točak po šoru.- Kakvo je to samo vreme bilo kad se samo setim ? I dok se deda prisećao svog detinjstva i prošlih vremena unuk ga uslika na brzinu i pobeže bez reči ?!

igra

Kad posle naiđe i sin Marko pa mu reče;- Postao si poznat na internetu sve tetke traže da te upoznaju ?!- Ne znam šta ti pričaš ?- Ma unuk te slikao pa te ubacio na onaj sajt za upoznavanje ?!- Au što je mućak a ja mu pričao kako smo mi igrali kad smo bili klinci a on me sramoti, ima da mu izvučem uši bećar jedan ?!

b3481820136d1ac6b02f351bb0bada8e

Malo kasnije naiđe Joca a deda ga uplaši iskočivši iza ćoška !- A tu si bećaru jedan tako dedu da sramotiš, nego da vidimo te tetke jesu li čemu, samo da nas baba ne vidi ima da nas u top stavi ?! Hvala na pažnji…

Autor:Goran Popnovakov 2017