IGRE

Deda, deda da ti pokažem šta sam dobio za rođendan viče unuk Joca iz druge sobe na sav glas ? ,, Šta hoćeš Joco da mi pokažeš ? Vidi deda što imam telefon i šta sve on može, a deda ga prekinu,, lep je i nemoj da ga pokvariš pre vremena ?! Vidim ja šta vi radite samo čačkate ta čudesa ne znate ni da se igrate kao mi kad smo bili mali ?!

unuk

,, Kada sam ja bio mlad “ spominje deda Pera svojim unucima svoje odrastanje ! ,, Kada nije bilo ni struje, ni telefona ni svih ovih čudesa što sada postoje ?! Mi smo rano legali čim večeramo a uz sveću prepričavali šta smo se igrali preko dana “.

13692647_175179929563158_226827798377663245_n

,, Za neke ste možda i čuli a za neke nikad pa ću vam spomenuti ?! “ I počne deda da nabraja ! “ Jurke, kolariću paniću, klisa, trule kobile, piljaka, košara, između dve vatre, ledene vije, picigena..“

97q/27/huty/7463/17

,, To je neko drugo vreme bilo ništa nismo imali a opet na kraju sve ?! A šta to deda ste imali, upita ga drugi unuk Stevica ? Imali smo drugarstvo, poverenje jedno prema drugom i znali smo sa malim stvarima da budemo zadovoljni a ne ko vi sada ?! Pravili smo i mi nestašluke i probleme svojim očevima kad nas navataju da krademo višnje ili jaja u kokošinjcima, igrali fudbal sa krpenjačama i terali točak po šoru. Kakvo je to samo vreme bilo kad se samo setim ? “ I dok se deda prisećao svog detinjstva i prošlih vremena unuk ga uslika na brzinu i pobeže bez reči ?!

igra

Kad posle naiđe i sin Marko pa mu reče,, Postao si poznat na internetu sve tetke traže da te upoznaju ?! Ne znam šta ti pričaš ? Ma unuk te slikao pa te ubacio na onaj sajt za upoznavanje ?! Au što je mućak a ja mu pričao kako smo mi igrali kad smo bili klinci a on me sramoti, ima da mu izvučem uši bećar jedan ?!

b3481820136d1ac6b02f351bb0bada8e

Malo kasnije naiđe Joca a deda ga uplaši iskočivši iza ćoška,, A tu si bećaru jedan tako dedu da sramotiš, nego da vidimo te tetke jesu li čemu, samo da nas baba ne vidi ima da nas u top stavi ?! “ Hvala na pažnji !!!

Autor:Goran Popnovakov 2017

Advertisements