MRAK


Kada sunce zimi izađe prekasno a dan traje prekratko, mrak uvijen velom tajne i misterije obasjan mesecom visoko na nebu pokriva horizont i zvezde koje nas podsećaju da nismo sami u svemiru otvaraju nam nove vidike i početke.

mesec (1).jpg

Mrak ta fizička pojava koja ljude plaši i zastrašuje sa scenama i neobičnim prikazama iz horor filmova i plašenjem sa mrakanom i babarogom nevaljale dece ostavlja na nas utisak nemoći da učinimo nešto i pokažemo svima da se ne bojimo ničega ?! Skloni smo predrasudima, mitologijama i verovanje u paganske običaje protkanom magijom kroz sve pore društva na ovim prostorima na raskršću svetova i religija.

Scary_Google_Analytics_1.jpg

A da ne bi sve bilo tako mračno i crno po mraku se uživa u životu, mladosti i izlascima po mračnim i zadimljenim mestima sa glasnom muzikom i bukom u ušima u usamljenom kutku gde dvoje mladih razmenjuju poljupce i zagrljaje u intimnim trenucima njihovih života. Po mraku se može mnogo šta uraditi prošetati po obali mora, reke i jezera, zabaciti štap ili sa društvom okupiti oko vatre uz poznate zvuke sa radio stanice.

1127799_pun-mesec-par-ljubav_ls-s.jpg

Krenuti put daleka peške ili biciklom sa osmehom na licu naoštreni hrabrošću i strpljenjem da bi ispunili svoj životni cilj, beg od stvarnosti ili je to samo hobi koji nas ispunjava ?! Ne treba nam svetlo po mraku da nekog pronađemo ako to zaista želimo, to možemo i po zvuku, dodiru i mirisu…Mrak je sastavni deo života kako on naveče pada tako i jutro i dan izlazi sa prvim zracima sunca.

Autor:Goran Popnovakov 2019