ISKRENOST


Reč iskren i sama iskrenost budi u nama emocije pune naboja kad izgovaramo istinite reči i data obećanja jedni drugima. Volimo da nam iskreno govore kako smo dobri lepi i veseli da verujemo da smo mi predrođređeni za velika dela i krupne planove ?!

Iskrenost-500x250

Iskreno volimo da vidimo vesele ljude oko nas koji se vole i govore lepe reči jedni drugima pa makar to bilo i jednom godišnje za osmi mart ?! Iskreno ne volimo da nas lažu i pričaju ružne stvari o nama pa makar bile i istinite ?! Iskreno verujemo u neiskrene političare i njihovim iskrenim lažima i datim obećanjima iskrenim biračima.

EMP4386

Neiskreni vole da iskreno varaju i lažu naivne i zaboravne ubeđujući ih u iskrene izgovorene laži da je tamo negde bolje i lepše. Iskreno se borimo sa nedaćama i lošim vremenima iskreno verujući u sebe i svoje mogućnosti ?! Iskreno se teško pokrećemo sa mesta, iskreno lažemo sebe kad god možemo u svakoj prilici kad iskreno možemo bolje, jače, bržeeee…Iskreni misle da svi cene i poštuju iskrenost a neiskreni to iskreno znaju da koriste ?! Uvek će biti iskrenih strepeći od neiskrenih ne verujući u njihovu iskrenost ?!

Autor:Goran Popnovakov 2020