KRUPNIM KORACIMA


Evo prođe i januar najduži mesec u godini, mesec slava i proslava Božića i nove godine. Odmaranja spajanja dana i godišnjih odmora, odlazak na zimovanja i vrelih banja, sunčanja u solarijumima, toplih kupka i prijatnih masaža. Ispijanja koktela i trošenje slobodnog vremena uz ketering skupih hotela koji su ispunjavali svaku želju njihovih posetioca.

Približava se i kraj sankanja i skijanja sa padina planina i uspinjanja žičarom na vrh istih sa pogledima ka drugim vrhovima i prelepim pejsažima koji oduzimaju dah. Sunce sa istoka izlazi ranije koje prejako isijava i pomračuje vidike svih prisutnih koji su se tu zatekli da dočekaju novi dan. Dani postaju sve duži a noći sve toplije sa promenom vremena i raspoloženja jer bliži se svemu kraj.

Kraj uživanja, dospele poslovne obaveze, računi i ostali nedovršeni planovi od prošle godine. Polazak u školu i vrtiće i čuvanja nestašne dece željnih igre i druženja sa svojim drugarima. Početak novih radnih pobeda sa punim plućima i baterijama idemo sa velikim elanom i krupnim koracima napred…

Autor:Goran Popnovakov 2021