ZAMRAČENJE


Zamračenje i kod nas dospelo posle toliko godina blagostanja gde smo bili zaštićeni od svih napada spolja i živeli svoje živote u neisprekidanoj liniji života oslobođeni svega onog što je EU zajednicu tištilo, gonilo i borba vodila za izvore vode, gasa i nafte. Mi smo imali svoje razloge da se ne mešamo sa njima jer toliko puta u istoriji Evrope izneverila naše nade i vere u njihove istorijske vrednosti..

Mi smo naše kontakte i nove prijatelje našli na istoku i jugu ali bilo je ih i na severu koje su nam pružale ako ništa onda izvrsnu saradnju i dobru zaradu u oblasti industrije i proizvodnji lasera i robota za potrebe izgradnje velikih mašina za naučna istraživanja i potragu za novim izvorima vode i drugih materijala za izgradnju istih…

Dospeli smo na nivo koja i velika zemlja preko bare može samo da sanja sa onim što mi imamo i što smo dobro shvatili posle vekova trvljenja i naše nesloge da je zdravlje, sreća i vera u ljude naša najveće bogastva što možemo dobiti…Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine stara narodna poslovica i mudrost ko je neko davno izrekao nas je vodila sve ove godine ka svetlu i boljoj budućnosti ?!

Ali sad smo na prekretnici i naša svetlost polako tamni ide ka zamračenju jer treće razdoblje dolazi jer postali smo stara nacija. Nacija sa najmanje rođene dece i najdužim radnim stažom na svetu i godina života koje moramo da provedemo na radnim mestima prelazi osamdeset godina. Iako je prosečni ljudski vek odavno prešao stotinu mi smo na raskršću svetova i borba titana za prevlast nad izvorima vode koje je svake decenije sve manje a zelene površne na svetu smanjile se na svega deset posto.. A divlje životinje tog sveta davno nestale koje se samo sećamo na ultra HD7K rezoluciji holograma koje naša deca uče u holoučionicama.

Letovi ka nepoznatim prostranstvima svemira dovele su toga da se masovno kolonizuju mesec i mars a i drugi svetovi koju su nađeni na pretrpanoj sivoj planeti koja je na umoru i mračni ljudi koji vladaju isturenim oazama rajskih ostrva..Priroda je već pokrenula svoje oslobađanje od nas samih i mi polako postajemo svesnih tih ciklusa koje se svakim danom sve menja i traži izlaz od propasti…

Autor:Goran Popnovakov 2021