NAŠA


Idemo tamo, vamo preko brda i dolina snegom prekrivena preko zemlje Srbije, zemlje dembelije, šljivovice, sira, peglane kobasice i starih opanaka..Krajem aprila i prvomajskog uranka obilazak krajolika u izletničkoj poslovnoj turi već toliko puta sa očima punog sjaja i pogledom u neistopljeni sneg i inje na drvećima koji je skoro napadao sa čuđenjem komentarisao- Ovo kod nas nema ?! Svež vazduh koji je punio pluća i ošamutivši gradske likove koji su slučajno zalutali ovim stazama i puteljcima ali nažalost samo u prolazu prelazeći s planine na planinu bez zaustavljanja…

Puštena stada ovaca i tek po koji konj da pasu na livadama i tek izraslom travom upotponjavali netvarne predele koji za nas ima posebnu draž i neispunjenu životnu želju za život na visokim planinama. Čak i kao poseta na više dana ne dolazi u obzir zbog poslovnih i ostalih obaveza, a i teško bi našli slobodni ležaj zbog najezde ljubitelja prirode, planinara i bogataša..

Krivine i serpetine nisu izmorile neustrašive prolaznike kroz neistražene južne predele naše zemlje koje su posebne priče za sebe i nekom drugom prilkom bi to opisao kao drugi doživljaj gde se ostavlja bez daha. Dok sam se vraćao sa poslovnog višeboja i pogledom na aparat i objavu na društvenim mrežama videh da nas je napustio naš znanac stari prepredenko i šaljivdžija sa pijačnih tezgi sa kojim sam delio samo lepe trenutke svih ovih godina…Idu dani dalje i život koji je pred nama za koji očekujemo da nam bude upotpunjen mirom i zdravljem..….

Autor:Goran Popnovakov 2021