SNAGA VOLJE


Volja kao proizvod misli svakog pojedinca se meri snagom koja postoji u svakom od nas ?! Volja kao zaštitnik i pokretač protiv despresivnih i crnih misli i učmalosti protiv svakidašnjih dešavanja i nezdravih navika i dosade…

Volja je inicijator dobrog i zla i kao takva je merilo karaktera koja se ispoljavaju u jednom ili drugom smeru sudbine i životnog puta usmerena ka pobedi. Snagom volje se može mnoge neverovatne stvari uraditi, pokrenuti događaje i završiti neke doskoro nerešive zagonetke.

Pokrenuti razne poslove praveći čepove za tegle od krastavaca, mirišljavi guz papir, odličan preparat protiv hrkanja zvan stopsnork ili praveći rezervne gume i točkove za trotinete..Mnogo je takvih poslova koji zahtevaju snagu volje i tri koraka napred a jedan nazad osvrćajući se da li je neko ipak krenuo vašim stopama.

Otići na najveći vrh sveta slikati se i poslati nam zajedničku fotografiju Jetija i vas zagrljeni u čvrstom stisku kao prijatelji..Postaviti zastavu ničije zemlje sa smeškom na ozarenom licu i dočarati sav taj doživljaj ovekovečen kratkim videom za uspomenu i dugo sećanje za buduća pokolenja. Krenuti u love na komarce i žabe pecajući najveće ribe koje postoje u gumenom čamcu kao avanturista željan promena ?!

Imati volje ustati iz toplog i udubnog kreveta i fotelje kad napolju pada kiša i duva vetar ko popizdeo otići u prvu trafiku da kupite cigarete i vratiti se nazad toplom domu nastavljući gde ste stali..Ošišati travu ispred kuće isprazniti smeće ili iskopati jamu duboku dva metra za što god ?! Za sve to treba imati volju i to Bogami kakvu biti fokusiran na posao koji ste sami sebi zadali ne ostavljajujući isti za sutra ?!

Snaga volje se odražava i na ne trošenje ogromnog kapitala na gluposti i trice i sačuvati bar tri dana isti iznos ako možete. Ne zapalite cigaretu ako ste čvrsto rešili da ih ostavite ili popiti ladno pivo a vi rekli sebi nema više za tebe pijanduro jedna i sl..Mnogo je takvih situacija koja zahtevaju snagu volje, eto ja upravo sam rešen da ću izdati knjigu u skorije vreme kad mi drugi daju novčane iznose ili ti donacije.. Eto ja imam volje za sve vas i više od toga i mogu vam potvrditi zasigurnošću ?!

Autor:Goran Popnovakov 2022