STRAH


Strah je deo nas i deo onoga ko se plaši i boji. Postoji od pamtiveka i kroz istoriju kako se čovek razvijao i menjao kroz navike, običaje i straha od nepoznatog. Strah u čoveku se oblikuje u mladosti kad je sasvim mali i tek tinja. Kada se on pretvara u noćnu moru, kad poprima veličinu koju je teško savladati bez nečije pomoći. Postoje razne vrste strahova, strah od letenja padanja, plivanja i davljenja, strah od nepoznatog, treme i neuspeha.

images

Strah ili fobija od nečega ima mnogo i ima naučni naziv za svaku slabost koja je utvrđena dugogodišnjim istraživanjem. Za neke se zna i uspešno se leče suočavanjem sa samim sobom i strahom koje ga obuzima i prožima. A neki strahovi tek treba da se otkriju, da dobiju svoj naziv i pravi pristup u ovoj eri tehnike i modernih uređaja gde stvarni strahovi su zamenjeni nekim čudnim i neobičnim. Ponašanje i nerazumevanje okoline koji još više pospešuju povlačenjem u sebe i svoj svet sa likovima iz video igrica i otuđenjem prema svima i svemu.

преузимање

Gde strah od života stvara nelagodu i beg od stvarnosti zatvoreni u svojoj ljušturi samoće. Gde samo boravljenje u svom virtualnom svetu stvara doživljaj sigurnosti i sreće. Kako im pomoći neki savet i pomoć u njihovom slučaju neki univerzalni pristup ne postoji ? Ali treba pokušavati da im se stvori prava slika da to nije zdravo i da još neki život postoji osim tog ?! Strah će uvek postojati sve zavisi od čoveka do čoveka kako on to doživljava i bori sa njim. I na kraju kako ga pobediti da se posle možemo samo smejati i prepričavati svojim prijateljima kako je to sve bilo smešno i glupa potreba za strahom ?! Stisnuti muda i krenuti napred to je ono što se traži hrabrost, odlučnost i bez bojazni !!!

turtle

Autor:Goran Popnovakov 2018