VOLEMO


Volemo mi odavle koji smo rođeni sve one koji su odnekle došli sa strane dal slučajno ili namerno, puno ih je došlo zadnjih godina da nađu sreću kod nas jer kažu da im je bolje ovde nego tamo, Ta mi sve volemo ?! Pitate se zašto ? A mi odgovaramo pa šta ćemo kad smo taki ! Volemo da vidimo da su ljudi sretni i veseli kad imaju svega i svačega kad su pošteno stekli i vole da se kere kako imaju pred prvim komšijama i rodbini.

ljubav-500x330.jpg

Kad žene sina jedinca i udaju kćerku mezimicu naprave svadbu za celo selo i bacaju silne novce svima koji ište…Volemo one i koji kažu da su najbolji i najbogatiji kad kažu za sve da im nisu ispod kolena i crnog ispod noktiju. Gledimo naša posla i ne mešamo se nigde kad nam ne odgovara. Volemo da pojedemo a vala i popijemo kad imamo, volemo da odemo na slavlja i druge fešte, a ne volemo na sarane.

images.jpg

Volemo da pecamo na Dunavcu i mrtvoj Tisi spavamo poslepodne posle silnog ručka i kojeg litra špricera ispod drveta. Volemo našu Sosu i decu, voljenu taštu i tasta, svastiku i njihovu tetku, babu, tetku i teču..Volemo da se družimo ispod starog oraja sa komšijama uz kafu i koji fraklić domaće rakije i svežeg kulena što je onomad pravljen onako ljut koštamo pa samo ukćemo kolko je ljut al ne odustajemo od njega i zalivamo špricerom iz onog balona što ga kum sakrio iza drveta.

5342161357_527570d3cb_b

Volemo kad sija sunce gledimo u nebo i zahvaljujemo Bogu što smo živi i zdravi otidemo u goste kod svojih i budemo dočekani valjano. Volemo kad se ne svađamo i ne tučemo kad imamo da kažemo sad imamo. I opet vam kažemo mi sve volemo i one što nas ne vole jer uvek kažemo za njih nisu nam ni za mali prst pa im opraštamo i to ?! E zato smo taki kako su nas naši stari učili budite dobri i pošteni biće svega kad tad !!! 

Autor:Goran Popnovakov 2018