REČ


Jedna reč šta ona sve može uraditi ne znam da li znate ? Može pokrenuti planine, reke i jezera, narode, stvari planove i snove. Pisana ili usmena jednako ima težinu i jačinu u novinama, televiziji i trgovima svakog grada sveta. Pokrenuti posao, dogovoriti i završiti započeto, pohvaliti, usrećiti, razveseliti i dati veru i nadu za bolje sutra.

cover.jpg

Pokrenuti svađu, tuču, ljubomoru, zavist, gordost i predrasude, ratove i nedaj Bože smrt. Reč može zgaziti, oboriti, ukloniti i sprečiti nešto dobro ili loše u svakoj situaciji ?! Takođe može dati savet, ljubav sreću i radost kao i izlečenje duše i tela i pružiti sigurnost svima. Reč jednog vođe može da podigne masu i pokrene lavinu poslova i prosperiteta za bolje sutra i podmladak koji dolazi. Reč profesora da pokrene skriveni potencijal učenika koji će stvoriti nešto u budućnosti za dobrobit svih.

Ubi-me-prejaka-reč.jpg

Reč jednog trenera može da podigne moral klonulih igrača u utakmici njihovih života ili savet mudraca da spase klonulost duhom jednog vernika. Mati da sačuva čedo i uputi ga na pravi put nebi li negde skrenuo gde ne treba van zacrtane staze ?! Možete sebe ubediti da ste najbolji, najveći i najsrećniji od svih ljudi na ovom svetu samo ako to dovoljno želite i verujete ?! Jedna reč koja može da spoji dve duše u jedno telo zauvek i data svečana reč kao obaveza radi očuvanja vrednosti i tradicije kao i obraza koju tu reč čini uzvišenu i večitu za pokolenja koja dolaze !!! Hvala na pažnji…

Autor:Goran Popnovakov 2018